fredag 24. april 2009

Menn i norske skoger lider av sløvhet


Ja, mange gir seg selv unødvendig mye arbeid og kostnader med sløvt verktøy, være seg kniver, økser eller sager. Farlig er det også. Sløvt verktøy er mye farligere enn skarpt, fordi det oppfører seg utenom normalen. 
Det som er spesielt med motorsager, er at de er farligst når de er skarpe, slipt av en bruker som ikke vet hvordan han bør gjøre det. Et sagkjede har to typer tenner; ryttere og sagtenner. Rytterne er ikke skarpe, og har som oppgave å sikre at ikke sagtennene tar for store jafs av veden. Hvis man bare sliper sagtennene, vil saga spytte ut grøt, ikke flis, etter hvert gå varm og tennene blir sløve. Stålet i kjedet endres, det kan svekkes og ryke. Det samme kan skje med sverdet, slissen som kjedet løper i kan slå seg og i verste fall låse det fast, slik at det ryker. Dette kan resultere i et kjedeskudd, et skummelt scenario hvor et ledd av kjedet løsner i piskesnerten det får når det kiler seg. Hvis du merker at det er vanskelig å sage rette kutt; stans umiddelbart og sjekk om sverdet er blitt skjevt av varmgang.
Enkelte anbefaler å slipe tennene etpar drag hver gang man fyller bensin, og å file rytterne litt hver 5. eller 6. gang. Jeg personlig foretrekker å kjenne på saga og se på spona den gir. Hvis det trengs sliper jeg, men heller to ganger enn en for grovt på rytterne; er de for lave vil kjedet jakte på pannebrasken din helt til det er sløvt igjen. Dette er VIRKELIG farlig! Dette kan også oppstå hvis man sager i harde treslag som eik, eller når det er frost i trærne, da skal nemlig bittet på sagtennene være mindre enn på mykere/ varm ved. Så kjøp et slipesett med neste kjede, men husk å be om veiledning samtidig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar