mandag 27. april 2009

Ryggradbrekkende mandag

Jeg forstår omtrent like mye av ryggen min som den generelle oppfatningen av dette bildet er. I dag fikk jeg en kjempesmell, utvilsomt en grei kombinasjon av mye skogsarbeid og ellers aldri et minutts hvile, og så en 2 timers fotballkamp i går. Jeg har fått beskjed om at jeg skal bruke ryggen til det virkelig butter imot, det kan jeg vel si at jeg har klart.

Det er tydelig at allsidig trening med riktig belastning har gjort meg bedre enn jeg var i høst, da to timers ensidig arbeid kunne knekke meg for 3 dager. Nå har jeg holdt det gående i ca to uker før jeg møtte veggen, ikke dårlig! Vanligvis bruker jeg etpar dager på å komme meg til hektene igjen, nå er det kun hvile og "normal" bruk som gjelder. Masse vann og tøying av de lange ryggstrekkerne, det er sjukt vondt men det eneste som hjelper.

En annen utfordring jeg står ovenfor, er om jeg skal søke omskolering til et yrke som ikke er ensidig belastende for kroppen, evt noe som ikke krever at jeg bruker kroppen til annet enn fremkomst. På den måten kan jeg trene riktig og forhåpentligvis unngå feil belastninger, som er så alt for enkelt i yrkeslivet idet man tar en snarvei for å bli fortere/ enklere ferdig.

Noe som irriterer meg kraftig, er at ingen kan gi meg et entydig svar på hva som gir meg ryggsmertene. Mitt siste håp var en MR av hele ryggraden; konklusjonen var at ryggen min var i bedre stand enn den burde være for en mann snaut 30 somre gammel. Ingen prolapser, ikke engang tegn til gamle prolapser. Alle mellomvirvelskiver er hele og tjukke, ingen synlig slitasje eller påleiringer langs kantene. Alle fasettledd er intakte og ser ikke engang slitt ut...
Yeehaa, akkurat det jeg trengte å høre! Jeg er selvfølgelig glad for at det står bra til, det bare føles sjelden slikt... Nå vet jeg faktisk ikke om andre muligheter innen legevitenskapen, det er urovekkende. Spesialister og undersøkelser til tross; jeg får smerter, men ingen vet hvorfor.

Da får jeg bare bruke skrotten til den brekker i to.

3 kommentarer:

 1. Dette er jo som å lese om meg , bare man erstatter ryggsmerter med hodepine. Ingen ting som er galt med meg, og ingen som vet hvor smertene kommer fra. Kroppen min er sunn og frisk og alt det der.

  SvarSlett
 2. Sikker på at det ikke er noen av de myke vevene i ryggen som gir deg smerter? muskler, ryggvirvelputene, senene(?) e.l? :S
  God bedring anyhows ;)

  (Vi har to trær du kan sage ned når du er i bedre form...) ^^

  SvarSlett
 3. Det er musklene som gjør problemet ja, men vi er usikker på hvilken måte det oppstår..

  Jeg har allerede lagt inn de (4?) trærne i planen, nå skal jeg til nordnorge i morra og ei uke fram i tid, så vi får se om vi rekker over det før 17.mai.

  SvarSlett