tirsdag 21. april 2009

Sengeliggende etter motorsaging på skauen

Tittelen sier det hele; jeg ble sliten på lørdag, og da var det godt å sove når jeg kom hjem.

André har lagt opp noen flotte bilder fra turen vår, jeg tok ingen selv av en eller annen grunn. Jeg skal nok få tak i noen til helga igjen, for da skal vi opp til runde #2.
Kort oppsummert fikk vi gjort en hel del, selv om den ene saga viste seg å ha et nærmest defekt sagkjede. Da min mor kom opp for å fyre opp litt lunsj til oss, tok hun med et nytt kjede fra Skog og Hage, en veldig profesjonell butikk for oss mannfolka. Well, til nå. Oppe i tjukkskauen 4 mil fra butikken 30 minutter før deres stengetid, ser jeg til min fortvilelse at nubbskallen av en ekstrahjelp har solgt henne feil kjede... Jeg kjører 1,5 mil nordover for å finne 3 butikker som har alt jeg trenger. Til mandag. De stengte nemlig 40 minutter før jeg kom dit.

Jeg kjører ned igjen med damptrykk i skrotten, blodsliper ryttere og sagtenner på det defekte kjedet, og får mirakuløst nok ingen kickbacks som reduserer trynet mitt til kjøttdeig. Saga sparker som Maradona på heroin og GHB-smoothies, men gjør jobben. Humøret stiger ytterligere tre hakk med en mannelunsj i skogen, laget som bare mødre kan. Klokka 16:30 begynner vi å pakke sammen, området ligger flatt, kvistet og klart til å trekkes ut.

Jeg lovte en vurdering av den nye billigsaga, selv om jeg ble med å bruke en Stihl MS230C, som jeg kjenner godt fra før (vi gjorde det sånn pga det mongo kjedet)
Meec motorsag á lá 795,- gjør jobben, kort fortalt. Den har en dypere brummelyd enn Stihl, selv om dB-nivået faktisk er lavere kan en dypere motorlyd være mer sjenerende over tid. Men ingen sager vel uten hørselsvern??
Billigsager skal ha dobbelt så mye oljeinnblanding som proffe sager, og dette merkes på blårøyken, selv om blandingen er korrekt. Det lukter også noe mer, men i det store og hele betyr det ingenting. Vanesak.
Den største forskjellen er bensinforbruk. Billigsagen bruker fra 40 og muligens opp mot 100% mer bensin, avhengig av belastning. Nå er Stihl spesielt fokusert på miljø, henholdsvis støy og forbruk, så det er kanskje litt rått parti. Dessuten tok André felling og jeg kvisting, siden han hadde skarpest sag.

Kjøper du en billigsag, vil jeg anbefale å kjøpe blyfri 95 og 2-taktsolje, og blande selv. Gjør du det, koster en fylling deg 5-6kr. Kjøper du Aspen bensin til proffsaga, koster en fylling deg det dobbelte.

Neste post skal ta for seg sliping av sagkjeder, som er en kunst i seg selv.
Utfallet kan være både en problemfri arbeidsdag for deg, eller en problemfylt arbeidsdag for en rekonstruerende kirurg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar