lørdag 2. mai 2009

God krim - god vin - godt vær


Begynnelsen på Prosjekt Hytte, eller Høtt som det heter blant urinnbyggerne, begynte med noe verktøy- og malingshandling i Fauske. Ettersom dagen dro ut med alskens små ærender og forsinkelser, og John Kristian inviterte på grillmat med tilhørende flytende, var vi ikke vanskelige å be. Båt skulle sjøsettes neste dag også, så vi ble værende til neste dag. Jeg begynte på Stieg Larsons "Menn som hater kvinner" etter iherdige anbefalinger fra, vel, alle kanter. Jeg har ikke sett filmen enda. Boken handler i korte trekk om en journalist som tilbys et oppdrag, håpløst et som sådan, av en tilårskommen forhenværende finanskjempe. I tillegg til en svært generøs belønning, uansett utfall faktisk, blir han lokket med noe enda mer verdifullt; personlig oppreisning og hevn. Boken inneholder et detaljert og veldig godt skildret persongalleri, hvor deres uttrykksmåter og reaksjoner virker gjennomtenkt. Tempoet er til tider rolig, men like fullt interessant og nødvendig for å bygge historien. Denne fortelles i hovedsak fra to personers synsvinkel, med unntak av en kort passasje (merkelig). Det er lenge siden jeg leste en bok, spesielt når den er tilgjengelig i filmformat. Jeg skal garantert lese de andre to i serien, og se filmene. Jeg får la min anbefaling bli slik; jeg leste alle 550 sidene. På ett døgn.

2 kommentarer:

  1. Kanskje dette kan være noe for meg. Gi meg et år, så har jeg kanskje lest halvparten.

    SvarSlett
  2. Var det denne boka du kjøpte nettopp? Jeg har alle tre, låner av svigers. Du kan låne dem, så slipper du å legge ut. Med mindre du vil ha dem da, se litt litterær ut :p

    SvarSlett